Nieuws

29/04/2020

"Het organiseren van activiteiten, in de meest ruime zin, voor alle advocaten (...) met het oog op integratie, samenhorigheid, netwerken, recreatie in ontspanning." Zo staat het doel van onze vereniging omschreven in de statuten. Frustrerend, om in tijden van lockdown, social distance en #blijfinuwkot alle geplande activiteiten, zowel professioneel (de permanente vormingen) als recreatief (zoals de stadswandeling, padel en quiz) één voor één te moeten cancelen.

Dat wil echter niet...

22/01/2020

Met de opbrengst van ons Sinterklaasontbijt en dankzij de gulle bijdrage van de Raad van de Orde, konden wij dit jaar de mooie som van 2.500 EUR storten aan Beyond the Moon.

Onze actie was geregistreerd bij de warmste week en maakte dus deel uit van de talrijke evenementen die ons warme landje organiseerde voor het goede doel. We zijn alle deelnemers enorm dankbaar en hopen volgend jaar nog meer volk te kunnen verwelkomen op deze activiteit die niet enkel onze eigen kindjes gelukkig maakt, maar o...

22/01/2020

In deze CJWeetjes lees je alle verslagjes over onze activiteiten in de eerste helft van het gerechtelijk jaar 2019-2020.

Bovendien werd een heel aantal data voor onze voorjaarsactiviteiten vastgelegd.

Lees het allemaal hier!

30/10/2019

Een absolute kanjer van een aftrap. Minder enthousiast kunnen we onze tweede West Vlaamse openingsconferentie niet omschrijven.

De fotoreportage van "no more sushi" spreekt dan ook boekdelen: een boeiende reflectie over de toekomst en nieuwe uitdagingen van ons beroep door openingsredenaar Bram Vandromme, gezellig tafelen in het schitterend aangeklede Fabriekspand te Roeselare en dolenthousiaste gezichtjes tijdens het knallende optreden van The Amazing Flowers.

Wie het allemaal nog eens wil herbel...

09/10/2019

Na onze aankondiging van vorige week in verband met de opbrengst van het Sintontbijt kunnen wij nog een extra goed nieuwsje brengen. Ook de opbrengst van de baliequiz konden we inmiddels uitkeren aan een fijn goed doel. Een mooie 1.250 EUR werd gestort aan Chicks for Muco. 

De oprichters van deze vzw hebben twee prachtige dochtertjes bij wie twee jaar geleden de erfelijke ziekte mucovisidose werd vastgesteld. Ondanks die harde klop voor het ganse gezin, bleven zij niet bij de pakken zitten en wer...

08/10/2019

De sluipende staatsgreep van mensenrechtenadvocaat Paul Bekaert herinnert ons aan het belang van de scheiding der machten, toont aan waarom het evenwicht vandaag zoek is, en reikt uitwegen aan.

Oud-stafhouder Bekaert zal zijn boek voorstellen op maandagavond 21 oktober 2019 in het Geuzenhuis te Gent en op zondag 27 oktober 2019 in restaurant De Traagheid te Tielt. 

Indien u erbij wilt zijn, dan dient u op voorhand in te schrijven.

Meer info vindt u in de uitnodigingen hieronder.

Uitnodiging Gen...

02/10/2019

Met de opbrengst van ons Sintontbijt steunden wij dit jaar vzw Beyond the Moon. Zij bieden families met een ernstig ziek kind de gelegenheid om te genieten van een onvergetelijke, kosteloze vakantie in een kindvriendelijke omgeving en om samen een zorgeloze tijd te beleven, ver weg van ziekenhuizen en behandelingen.

Het ontbijt zorgde dus niet enkel voor lachende gezichtjes bij onze eigen kindjes, maar hopelijk ook, dankzij de mooie 750 EUR die we konden doorstorten, voor nieuwe energie voor een...

26/09/2019

Een nieuw gerechtelijk jaar, en dus ook een nieuwe CJ Weetjes waarin je de verslagen van onze zomeractiviteiten terugvindt en kan ontdekken wat we dit jaar zoal in de aanbieding hebben... Lees hem hier!

10/09/2019

Ook in het najaar van 2019 loopt de bijscholing voor de advocaten en magistraten verder. Het najaarsprogramma omvat 3 lunchcauserieën en 1 studiemiddag.


Deze vormingsmomenten worden opnieuw georganiseerd door de Conferentie van de Jonge Balie Brugge, de Uitstraling Permanente Vorming van de VUB (afdeling West-Vlaanderen) en de uitgeverij Story Publishers, een door de Orde van de Vlaamse Balies erkende opleidingsinstelling.


Het aanbod voldoet aan de eisen gesteld door het Instituut voor Gerechtel...

16/05/2019

Op donderdag 9.05 jl. namen 160 enthousiastelingen deel aan onze Baliequiz.

Ons Quizcomité zorgde voor een pittige quiz en ons barteam had de handen vol dankzij de dorstige én hongerige aanwezigen. Team G4 keerde (nadat de toegangspoort zich uiteindelijk opende) als verdiende winnaar huiswaarts!

Hou onze pagina in de gaten voor meer info i.v.m. de opbrengst van deze geslaagde editie (t.v.v. Chicks for Muco!)

Neem gerust een kijkje op onze 'Sfeer'-pagina voor een aantal foto's.

Ten slotte wensen wij...

Please reload

#JONGEBALIEBRUGGE

  • Black Instagram Icon

CJB BRUGGE VZW

Langestraat 120, 8000 Brugge

KBO 0631.814.844

cjbbrugge@baliewestvlaanderen.be

  • Facebook - White Circle
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon