top of page
groep 3.jpg

Bestuur

Yorick_-2.jpg

Yorick Van Rintel

Oorspronkelijk van Oostende zijnde, spoelde ik ruim een decennium terug aan in het mooie Brugge.

Al van bij mijn start als advocaat-stagiair sprak CJB Brugge me aan. Aanvankelijk als deelnemend lid aan de vele CJB-activiteiten; een kleine twee jaar later als bestuurslid.

Het is mij een eer ook dit jaar mezelf nog steeds voorzitter van CJB Brugge te mogen noemen.

Ik heb het genoegen u een quasi volledig vernieuwd team van jonge bestuursleden voor te stellen; een nieuwe garde die ook een nieuwe wind zal brengen in de Conferentie en mij zal ondersteunen in de dagelijkse werking. Capabel en extra gemotiveerd zijnde, geniet dit bestuur boordevol frisse ideeën en enthousiasme mijn volste vertrouwen.

Nu we het coronamonster min of meer verslagen hebben, zal deze equipe zich ten volle gooien in het vullen van huidig gerechtelijk jaar met educatieve en plezante activiteiten.

Vermits veel mensen het comfort van thuis de voorbije jaren hebben herontdekt, zal de uitdaging erin bestaan u terug “uit uw kot” te lokken.

Ik dien u evenwel te waarschuwen: het enthousiasme van onze bestuursleden is besmettelijk!

Vol goesting en vertrouwen zet ik dan ook mijn opdracht als voorzitter door. Het enige wat nog ontbreekt, is uw aanwezigheid op onze activiteiten.

Het zal mij een genoegen zijn u (beter) te mogen leren kennen op een van onze formidabele activiteiten.

Delphine-2.jpg

Delphine Demets

Als rasechte Brugse engageerde ik mij in het verleden al binnen de Conferentie te Brugge.

Vandaag heb ik de eer het vicevoorzitterschap van CJB Brugge op mij te mogen nemen; functie waarbij het mijn opdracht zal zijn om ons hyperenthousiaste team te ondersteunen in hun taken.

Zelf uitermate fanatiek zijnde in het leggen van contacten tussen confraters onderling, zal ik met veel plezier onze activiteiten promoten en u aan dit nieuwe team introduceren.

Tevens schaar ik mij met raad en daad achter de eerstejaarsstagiairs bij de vele beslommeringen die zij moeten overwinnen in hun eerste, spannende en uitdagende jaar aan onze Balie.

Ten slotte is het mijn taak om ervoor te zorgen dat u zich niet overwerkt: in tijden waarin advocaten het nodig vinden om tijdens de weekends en de vakanties te werken, zorg ik er graag voor dat u niet vergeet dat weekends en vakanties er zijn om te ontspannen!

Reden waarom ik u graag uitnodig op onze Eendaagse Reis eind augustus, zodat u niet al teveel aan de  drukte van september zou denken.

Ik hoop van harte u te mogen leren kennen op onze evenementen.

Jan-Willem-2.jpg

Jan-Willem Vanhoutte

Geboren en getogen te Brugge en al vier jaar bevoorrecht advocaat-stagiair aan de Balie West-Vlaanderen, heb ik vorig jaar vol enthousiasme het sterke bestuur van CJB Brugge mogen vervoegen.

Als bestuurslid ben ik steevast gericht op het verdienen van mijn pluimen.

Dit jaar is mijn ambitie niet veranderd: zoveel mogelijk Brugse confraters (beter) leren kennen, de baliewerking ondersteunen, (anderen) bij te (laten) leren over het beroep en – te gepasten tijde – gezellig te verbroederen met mijn concullega’s.

Dit jaar zie ik als penningmeester met een waakzaam oog toe op de financiën van de vereniging, zonder evenwel de broekriem al te strak te willen aanhalen.

Aangezien enige IT-kennis mij niet vreemd is, heb ik tevens de eer de titel van webmaster van de Conferentie te mogen dragen.

Quizzen doe ik even graag en ik hoop dan ook jullie te mogen verwelkomen op onze Baliequiz.

Tot genoegen!

Célin-2.jpg

Célin De Zutter

Oorspronkelijk afkomstig van Oost-Vlaanderen, vond ik een aantal jaar terug mijn weg naar het mooie West-Vlaanderen via het werk en de liefde.

Dit gerechtelijk jaar werd ik opgenomen op het Tableau en ben ik stagiair af.

Een nieuw gerechtelijk jaar betekent ook nieuwe uitdagingen: naast de oprichting van een eigen kantoor besloot ik om ook bestuurslid te worden van CJB Brugge.

Als secretaris zal ik dit jaar de formaliteiten in goede banen leiden.

Een van de kerntaken van ons werk is het voorzien in de permanente vorming, zodat u op het einde van het jaar toch comfortabel aan het vereiste aantal opleidingspunten komt! Ook dit jaar voorzien wij in een ruim aanbod aan opleidingen over verschillende rechtstakken heen.

Al dat zittend opleidingen volgen, bovenop het feit dat we al een (voornamelijk) zittend beroep uitoefenen, maakt weliswaar dat meer bewegen aanbevolen is. Reden waarom ik hoop u te mogen verwelkomen op een van onze sportevenementen.

Tot gauw dan maar?

Febe-2.jpg

Febe Claeys

Als een van de stagiairsverantwoordelijken ben ik dit jaar met plezier een aanspreekpunt voor de eerstejaarsstagiairs die met vragen zitten.

Graag maak ik u wegwijs aan onze leuke Balie en het uitdagende wereldje van de advocatuur.

De boog kan echter niet altijd gespannen staan.

Met even veel enthousiasme zet ik me dan ook in voor de organisatie van onze culturele activiteiten: museum of wijn, ’t zou fijn zijn mocht u erbij zijn!

Hetzelfde geldt trouwens voor ons jaarlijks terugkerende Balieweekend; traditie die garant staat voor onvergetelijke herinneringen en veelvuldig nagelach.

Ik kan niet wachten om u te leren kennen en hoop u weldra te zien op onze activiteiten!

Kitty-2.jpg

Kitty D'hondt

Met frisse ideeën kom ik graag CJB Brugge binnengewaaid vanuit Knokke-Heist aan ons leuke zeetje.

Ik herinner mij nog levendig de drukte van het eerste stagejaar en wil het als stagiairsverantwoordelijke de eerstejaars zo gemakkelijk mogelijk maken bij hun start aan de Balie.

Vol goesting wil ik voor hen een aanspreekpunt zijn bij vragen en moeilijkheden.

Feit is dat mensen hun gedachten ook eens moeten kunnen verzetten en even moeten kunnen ontspannen na inspanning.

Reden waarom ik de stagiairs en Tableau-advocaten graag uitnodig voor ons Balieweekend, waar uw stress zal smelten als sneeuw voor de zon!

Ook de kleinsten ontgaan ons niet: op ons Sintontbijt zal er lekkers zijn voor groot en klein.

Tot snel!

Evelien-2.jpg

Evelien Dhiedt

 

Woonachtig in het leuke Sint-Andries en toch al best een eindje actief zijnde als advocaat, ken ik intussen best goed het reilen en zeilen aan de Balie te Brugge.

Dit jaar nam ik het engagement op mij om CJB Brugge te vervoegen; jaar waarin ik met plezier diegene ben die u eraan herinnert dat er punten permanente vorming moeten worden verdiend!

Gelukkig voorzien wij ook dit jaar ruim voldoende bijscholingen, zodat u op uw twee oren kan slapen.

Voorts kan ik u met genoegen meedelen dat dit werkingsjaar de eerste Revue van de eengemaakte Balie West-Vlaanderen zal doorgaan!

Primeur waaronder ik graag m’n schouders zet, want zin voor ironie is mij niet vreemd en een lach kan er altijd af!

Ik hoop u gauw te mogen treffen op een van onze activiteiten.

Mathieu-2.jpg

Mathieu Fiers

 

Afkomstig zijnde uit het Gentse, ging ik een tweetal jaar terug aan de slag bij een Brugs advocatenkantoor, waardoor ik in aanraking kwam met CJB Brugge.

Eenmaal ik wist dat CJB Brugge rekruteerde, twijfelde ik er geen seconde aan om het engagement aan te gaan.

Met véél plezier maak ik telkens opnieuw de doortocht naar deze mooie stad om ons mooie beroep uit te uitoefenen en nu ook om mijn schouders onder de Conferentie te zetten.

Uitkijkend naar de nieuwe vriendschappen die zullen worden gesmeed, zal het dit werkingsjaar mijn taak zijn om u te begeleiden naar het magnifieke culturele aanbod die onze streek te bieden heeft (waarbij ik niet kan uitsluiten dat een kleine sprong naar het Gentse ook mogelijk is).

Voorts zal ik m’n hersenen moeten prangen om u lastige vragen voor te kunnen schotelen tijdens onze jaarlijkse Baliequiz

Zijn de mama’s en papa’s onder ons en hun kids ook flink geweest? Dan zal ik ervoor zorgen dat u geen honger lijdt bij het Sinterklaasontbijt, dat wij met goesting voor u zullen bereiden!
Ik kijk ernaar uit om u te mogen ontmoeten op onze activiteiten. Tot gauw!

Amber-2.jpg

Amber Lumbeeck

Als jongste lid van het huidige bestuur voel ik mij vereerd CJB Brugge te mogen vervoegen. Het leert mij dat de (iets) oude(-re) rotten in het vak een groot vertrouwen in mij hebben.

Zijnde iemand met een passie voor reizen en een hart voor cultuur, ben ik de juiste persoon om mijn schouders zetten onder de organisatie van de meerdaagse reis en de culturele activiteiten.

Dit jaar mag u zich verwachten aan een brede waaier van boeiende activiteiten die met zorg en tot in de puntjes zullen worden geregeld voor u!

Naar jaarlijkse traditie organiseren wij dit jaar opnieuw het Sinterklaasontbijt.

U kan er alvast van op aan dat de beste bubbels en lekkerste boterkoeken zullen worden geselecteerd, zodat u – al dan niet samen met de jongste telgen van de familie – kan genieten van een heerlijk ontbijt met alles erop en eraan.

De opbrengsten van dit evenement worden overigens geschonken aan het goede doel: u hebt dus geen enkele reden om niet aanwezig te zijn op deze gezellige ochtendactiviteit!

Ik hoop u snel beter te mogen leren kennen op een van de vele festiviteiten die we dit gerechtelijk jaar voor u in petto hebben.

Abigail-2.jpg

Abigail Omoragbon 

Nu ik ondertussen drie jaar aan de Balie West-Vlaanderen actief ben, ken ik best de weg in het wereldje van de advocatuur.

In de gedachte mijn grenzen te verleggen engageer ik mij dit jaar voor het eerst met veel enthousiasme in de Conferentie van de Jonge Balie te Brugge.

Als fanatieke sporter zorg ik er hoogstpersoonlijk voor dat u uitgedaagd wordt om geest en lichaam gezond te houden met fysieke inspanning via de vele sportactiviteiten die CJB Brugge organiseert. Mens sana in corpore sano ten top!

Een gezonde en frisse geest zal u ook dit jaar opnieuw nodig hebben, aangezien het up to date houden van juridische kennis nu eenmaal regelmatige bijscholing vereist.

Reden waarom wij interessante en boeiende sprekers voor uw permanente vorming hebben voorzien.

Kom dus zeker af, al was het maar voor een gezellige babbel op onze nieuwjaarsreceptie!

Ik hoop u en uw confraters talrijk te mogen verwelkomen. Ik heb er alvast veel zin in!

Jonas-2.jpg

Jonas Van Oyen

Vanuit de stede van Oudenburg ben ik enkele jaren geleden afgezakt naar het prachtige Brugge.

Binnen CJB Brugge zie ik ernaar uit om mij toe te spitsen op het sportieve gehalte van onze confraters.

Met talrijke sportactiviteiten hoop ik het conditiegehalte van de confraters hoog te houden. Die trappen naar de cafetaria gaan immers zichzelf niet afleggen!

Niet enkel het lichaam, maar ook broederlijkheid onder confraters dient onderhouden te worden.

Reden waarom ik mij dit jaar eveneens engageer in het organiseren van het beroemde/beruchte Balieweekend en de meerdaagse reis, die wij u aan interessante tarieven aanbieden.

Laat ons er een onvergetelijk jaar van maken met veel sportieve inzet en goed gevulde weekends!

Michele-2.jpg

Michele Walgraeve 

Een goede stiel weet werk en plezier perfect te combineren. Het zal beslist om die reden geweest zijn dat een verlichte ziel ooit op het idee kwam om de Conferentie van de Jonge Balie te Brugge op te richten. De komende jaren draag ik alvast graag mijn steentje bij om dat werk en plezier hand in hand te doen gaan aan onze West-Vlaamse Balie.

Als stagiairsverantwoordelijke zorg ik er graag voor dat de jongste confraters onder ons zich meteen thuis voelen en beseffen dat een leven aan de Balie zoveel meer is dan alleen maar zweten en zwoegen. Inderdaad, het sociale leven aan de balie is essentieel, niet alleen om met elkaar als confraters in contact te blijven, maar zeker ook voor het mentale welzijn.

Daarnaast help ik ook graag met het organiseren van permanente vormingen, zodat de professionele kennis op een betaalbare wijze actueel kan blijven, waarbij het nuttige zeker ook aan het aangename wordt gekoppeld.

U weet het immers al: een goede stiel weet werk en plezier perfect te combineren.

#JONGEBALIEBRUGGE

  • Black Instagram Icon
bottom of page