top of page
Jonge Balie 2023 (61).jpg

Bestuur

Yorick_-2.jpg

Yorick Van Rintel

Oorspronkelijk van Oostende zijnde, spoelde ik ruim een decennium terug aan in het mooie Brugge.

Al van bij mijn start als advocaat-stagiair sprak CJB Brugge me aan. Aanvankelijk als deelnemend lid aan de vele CJB-activiteiten; een kleine twee jaar later als bestuurslid.

Het is mij een eer ook dit jaar mezelf nog steeds voorzitter van CJB Brugge te mogen noemen.

Ik heb het genoegen u een quasi volledig vernieuwd team van jonge bestuursleden voor te stellen; een nieuwe garde die ook een nieuwe wind zal brengen in de Conferentie en mij zal ondersteunen in de dagelijkse werking. Capabel en extra gemotiveerd zijnde, geniet dit bestuur boordevol frisse ideeën en enthousiasme mijn volste vertrouwen.

Nu we het coronamonster min of meer verslagen hebben, zal deze equipe zich ten volle gooien in het vullen van huidig gerechtelijk jaar met educatieve en plezante activiteiten.

Vermits veel mensen het comfort van thuis de voorbije jaren hebben herontdekt, zal de uitdaging erin bestaan u terug “uit uw kot” te lokken.

Ik dien u evenwel te waarschuwen: het enthousiasme van onze bestuursleden is besmettelijk!

Vol goesting en vertrouwen zet ik dan ook mijn opdracht als voorzitter door. Het enige wat nog ontbreekt, is uw aanwezigheid op onze activiteiten.

Het zal mij een genoegen zijn u (beter) te mogen leren kennen op een van onze formidabele activiteiten.

Michele-2.jpg

Michele Walgraeve

Vorig jaar kreeg ik als laatstejaars stagiair reeds de eer om het bestuur van CJB Brugge te mogen vervoegen. De fijne kennismakingen met nieuwe confraters en gevestigde waarden, de samenhorigheid en collegialiteit binnen het bestuur, de toffe sfeer binnen onze West-Vlaamse balie, het smaakte allemaal beslist naar meer.
Ook dit jaar draag ik daarom nog steeds even graag mijn steentje bij om werk en plezier hand in hand te doen gaan aan onze West-Vlaamse Balie. Als kersverse vicevoorzitter, hoop ik daarbij de komende jaren een mooi vervolg te mogen breien aan de samenhorige en fijne tradities binnen onze West-Vlaamse balie.
Als stagiairsverantwoordelijke zorg ik er bovendien graag voor dat de jongste confraters onder ons zich meteen thuis voelen en beseffen dat een leven aan de Balie zoveel meer is dan alleen maar zweten en zwoegen. Inderdaad, het sociale leven aan de balie is essentieel, niet alleen om met elkaar als confraters in contact te blijven, maar zeker ook voor het mentale welzijn.
Daarnaast help ik ook graag met het organiseren van permanente vormingen, zodat de professionele kennis op een betaalbare wijze actueel kan blijven, waarbij het nuttige zeker ook aan het aangename wordt gekoppeld.
Laat ons er allen weer samen een topjaar van maken aan onze fantastische balie!

Jan-Willem-2.jpg

Jan-Willem Vanhoutte

Geboren en getogen te Brugge en al vijf jaar advocaat aan de Balie West-Vlaanderen, heb ik dit jaar de eer gekregen om voor de derde maal het bestuur van CJB Brugge te dragen.
Als bestuurslid ben ik steevast gericht op het verdienen van mijn pluimen.
Dit jaar is mijn ambitie niet veranderd: zoveel mogelijk Brugse confraters (beter) leren kennen, de baliewerking ondersteunen, (anderen) bij te (laten) leren over het beroep en – te gepasten tijde – gezellig te verbroederen met mijn concullega’s.
Dit jaar zie ik als penningmeester met een waakzaam oog toe op de financiën van de vereniging, zonder evenwel de broekriem te strak te willen aanhalen. Om onze vereniging de nodige ademruimte te geven verzorg ik ook de sponsorcont(r)acten.
Aangezien enige IT-kennis mij niet vreemd is, heb ik ook de eer de titel van webmaster van de Conferentie te mogen dragen.
Quizzen doe ik even graag, en ik hoop dan ook als organisator jullie te mogen verwelkomen op onze jaarlijkse Baliequiz!
Tot genoegen!

Célin-2.jpg

Célin De Zutter

Oorspronkelijk afkomstig van Oost-Vlaanderen, vond ik een aantal jaar terug mijn weg naar het mooie West-Vlaanderen via het werk en de liefde.
Ondertussen ben ik vier jaar actief als advocaat aan onze balie van West-Vlaanderen en richtte ik vorig jaar samen met Frede een eigen kantoor op. Daarnaast besloot ik om ook bestuurslid te worden van CJB Brugge, wat ik dit jaar met veel enthousiasme verder zet.
Als secretaris zorg ik er voor om de formaliteiten in goede banen te leiden en ben ik dit jaar ook één van de aanspreekpunten voor de eerstejaars advocaat-stagiairs. Als stagiairsverantwoordelijke is het mijn taak om hen te begeleiden, te ondersteunen en wegwijs te maken aan onze balie. Hierbij hoort natuurlijk ook het sociale aspect (zeker nu de lessen voornamelijk digitaal verlopen) en organiseren we verschillende activiteiten zodat ze elkaar onderling ook beter kunnen leren kennen.
Verder is één van de kerntaken van ons werk het voorzien in de permanente vorming, zodat u op het einde van het jaar toch comfortabel aan het vereiste aantal opleidingspunten komt! Ook dit jaar zullen wij voorzien in een ruim aanbod aan opleidingen over verschillende rechtstakken heen. Hou hiervoor zeker onze social-media en de affiches in de rechtbank in de gaten!
Hopelijk tot op één van onze activiteiten!

Febe-2.jpg

Febe Claeys

Als een van de stagiairsverantwoordelijken ben ik dit jaar met plezier een aanspreekpunt voor de eerstejaarsstagiairs die met vragen zitten.
Graag maak ik u wegwijs aan onze leuke Balie en het uitdagende wereldje van de advocatuur.
De boog kan echter niet altijd gespannen staan.
Met even veel enthousiasme zet ik me dan ook in voor de organisatie van onze culturele activiteiten: museum of wijn, ’t zou fijn zijn mocht u erbij zijn!
Hetzelfde geldt trouwens voor ons jaarlijks terugkerende Balieweekend; traditie die garant staat voor onvergetelijke herinneringen en veelvuldig nagelach.
Ik kan niet wachten om u te leren kennen en hoop u weldra te zien op onze activiteiten!

Kitty-2.jpg

Kitty D'hondt

Ook dit jaar waait de zachte zeebries uit Knokke-Heist mij in de richting van CJB Brugge, waar ik met veel plezier opnieuw deel uitmaak van het team stagiairsverantwoordelijken.

Ik herinner mij nog levendig de drukte van het eerste stagejaar en wil het als stagiairsverantwoordelijke de eerstejaars zo gemakkelijk mogelijk maken bij hun start aan de Balie.

Vol goesting wil ik voor hen een aanspreekpunt zijn bij vragen en moeilijkheden.

Feit is dat mensen hun gedachten ook eens moeten kunnen verzetten en even moeten kunnen ontspannen na inspanning.

Reden waarom ik allen graag uitnodig voor ons Balieweekend, waar uw stress zal smelten als sneeuw voor de zon!

Ook ons Sintontbijt zorgt voor een goede dosis ontspanning en vertier voor groot klein.

Tot snel!

Evelien-2.jpg

Evelien Dhiedt

 

Woonachtig in het leuke Sint-Andries en toch al best een eindje actief zijnde als advocaat, ken ik intussen best goed het reilen en zeilen aan de Balie te Brugge.

Dit jaar nam ik het engagement op mij om CJB Brugge te vervoegen; jaar waarin ik met plezier diegene ben die u eraan herinnert dat er punten permanente vorming moeten worden verdiend!

Gelukkig voorzien wij ook dit jaar ruim voldoende bijscholingen, zodat u op uw twee oren kan slapen.

Voorts kan ik u met genoegen meedelen dat dit werkingsjaar de eerste Revue van de eengemaakte Balie West-Vlaanderen zal doorgaan!

Primeur waaronder ik graag m’n schouders zet, want zin voor ironie is mij niet vreemd en een lach kan er altijd af!

Ik hoop u gauw te mogen treffen op een van onze activiteiten.

Mathieu-2.jpg

Mathieu Fiers

 

Afkomstig zijnde uit het Gentse, ging ik een tweetal jaar terug aan de slag bij een Brugs advocatenkantoor, waardoor ik in aanraking kwam met CJB Brugge.
Eenmaal ik wist dat CJB Brugge rekruteerde, twijfelde ik er geen seconde aan om het engagement aan te gaan.
Met véél plezier maak ik telkens opnieuw de doortocht naar deze mooie stad om ons beroep uit te uitoefenen en nu ook om mijn schouders onder de Conferentie te zetten.
Uitkijkend naar de nieuwe vriendschappen die zullen worden gesmeed, zal het dit werkingsjaar mijn taak zijn om uw sportieve passies aan te wakkeren als lid van het comité sport.
Voorts zal ik m’n hersenen moeten prangen om u lastige vragen voor te kunnen schotelen tijdens onze jaarlijkse Baliequiz.
Zijn de mama’s en papa’s onder ons en hun kids ook flink geweest? Dan zal ik ervoor zorgen dat u geen honger lijdt bij het Sinterklaasontbijt, dat wij met goesting voor u zullen bereiden!

Ik kijk ernaar uit om u te mogen ontmoeten op onze activiteiten. Tot gauw!

Amber-2.jpg

Amber Lumbeeck

Ook dit jaar plaats ik als jongste telg van onze conferentie opnieuw met veel plezier mijn schouders onder het CJB. Met mijn passie voor reizen, mijn hart voor cultuur én mijn niet-aflatende mood voor een feestje, engageer ik mij graag voor de organisatie van de meerdaagse reis, de culturele activiteiten en de Openingsconferentie.
Dit jaar mag u zich dan ook verwachten aan een brede waaier van boeiende activiteiten die met zorg en tot in de puntjes voor u zullen worden geregeld!
Naar jaarlijkse traditie organiseren wij dit jaar opnieuw het Sinterklaasontbijt, iets waar ik mij ook met veel plezier voor inzet!
We hopen om jullie snel beter te mogen leren kennen op een van de vele festiviteiten die we dit gerechtelijk jaar voor jullie in petto hebben.

Jonas-2.jpg

Jonas Van Oyen

Vanuit de stede van Oudenburg ben ik enkele jaren geleden afgezakt naar het prachtige Brugge.

Binnen CJB Brugge zie ik ernaar uit om mij toe te spitsen op het sportieve gehalte van onze confraters.

Met talrijke sportactiviteiten hoop ik het conditiegehalte van de confraters hoog te houden. Die trappen naar de cafetaria gaan immers zichzelf niet afleggen!

Niet enkel het lichaam, maar ook broederlijkheid onder confraters dient onderhouden te worden.

Reden waarom ik mij dit jaar eveneens engageer in het organiseren van het beroemde/beruchte Balieweekend en de meerdaagse reis, die wij u aan interessante tarieven aanbieden.

Laat ons er een onvergetelijk jaar van maken met veel sportieve inzet en goed gevulde weekends!

Jonge Balie 2023 (10).jpg

Pieter Vandermeersch

Jonge Balie 2023 (35).jpg

Yati Wouters

Oorspronkelijk van de Haan, ben ik verhuisd naar het mooie Brugge. Sinds het begin van mijn stage sprak de CJB mij aan. Met plezier ondersteun ik dit werkingsjaar de CJB. Op die manier hoop ik mijn steentje bij te dragen in de verbroedering tussen advocaten aan de mooiste balie van België.
Aangezien het belangrijk is als advocaat om voldoende bijscholingen te volgen (en ook voor de puntjes uiteraard) zet ik mij dit werkingsjaar in voor de permanenten vorming.
Na inspanning volgt ontspanning waarbij ik mij verder inzet om culturele activiteiten te organiseren. Ik hoop u allen daarop te mogen ontvangen!
Alsook engageer ik mij om mee te helpen aan het hoogtepunt van elk gerechtelijk jaar: de openingsconferentie!

Hopelijk tot snel!

#JONGEBALIEBRUGGE

  • Black Instagram Icon
bottom of page