groep informeel 2.jpg

Bestuur

Yorick 2.jpg

Yorick Van Rintel

Oorspronkelijk van Oostende zijnde, spoelde ik ruim een decennium terug aan in het mooie Brugge.

Al van bij mijn start als advocaat-stagiair sprak CJB Brugge me aan. Aanvankelijk als deelnemend lid aan de vele CJB-activiteiten; een kleine twee jaar later als bestuurslid.

Het is mij dan ook een eer mezelf de nieuwe voorzitter van CJB Brugge te mogen noemen.

De grote voetsporen van mijn voorgangster niettegenstaande, is het mijn ambitie om terug wat meer leven in de brouwerij te blazen, na een dik jaar quasi-stilstand omwille van het onzichtbare monster geheten corona.

Die uitdaging is niet min in tijden die nog steeds onzekerheden met zich meebrengen.

Niettemin heb ik het volste vertrouwen in het excellente team aan capabele en gemotiveerde bestuursleden dat mij zal ondersteunen in de dagelijkse werking van de Conferentie.

Vol goesting en vertrouwen vang ik mijn taken als voorzitter aan. Het enige wat nog ontbreekt, is uw aanwezigheid op onze activiteiten.

Het zal mij een genoegen zijn u te mogen leren kennen op een van die formidastische activiteiten.

Ruth 2.jpg

Ruth Van Ooteghem

Als een van de drie stagiairsverantwoordelijken van CJB Brugge wil ik mij dit jaar opnieuw inzetten om de eerstejaarsstagiairs een vlotte start te doen kennen.

Na een jaartje van weinig tot geen evenementen kunnen we dit jaar terug naar de goeie oude gewoonte van onze jaarlijks terugkerende CJB-activiteiten.

Niet alleen omdat die activiteiten zo verdomd leuk zijn, maar ook omdat ze onontbeerlijk zijn voor de cohesie tussen de confraters uit Brugge en omstreken onderling. Des te sterker geldt dit voor onze advocaten-stagiairs.

Voorts maak ik er mijn doel van om onze nieuwe voorzitter bij te staan en te ondersteunen waar nodig, dit in mijn hoedanigheid als kersverse vicevoorzitter.

Jan-Willem 4.jpg

Jan-Willem Vanhoutte

Geboren en getogen te Brugge en al twee jaar bevoorrecht advocaat-stagiair aan de Brugse balie, heb ik vol enthousiasme het sterke bestuur van CJB Brugge mogen vervoegen.

Als nieuwste aanwinst van de Conferentie ben ik steevast gericht op het verdienen van mijn pluimen.

Het is mijn ambitie om dit jaar niet alleen de Brugse confraters beter te leren kennen, maar ook om de baliewerking te ondersteunen, (anderen) bij te (laten) leren over het beroep, en – te gepasten tijde – gezellig te verbroederen met mijn concullega’s.

Dit jaar zie ik als penningmeester met een waakzaam oog toe op de financiën van de vereniging, zonder evenwel de broekriem al te strak te willen aanhalen.

Aangezien enige IT-kennis mij niet vreemd is, heb ik tevens de eer de titel van webmaster van de Conferentie te mogen dragen.

Thaïs 1_edited.jpg

Thaïs Brinckman

Net als vorig haar heb ik ook dit jaar weer de eer om de de controletoren van CJB Brugge te mogen zijn in mijn functie als secretaris.

Laat de papiermolen maar aan mij over, terwijl jullie zich amuseren op de vele CJB-evenementen dit jaar!

Aangezien ik eveneens het beheer van de CJB-website op mij neem, zorg ik ervoor dat jullie op tijd en stond op de hoogte zullen zijn van het recentste Conferentienieuws en de evenementenagenda.

Bent u even vergeten wanneer bijvoorbeeld het balieweekend nu weer doorgaat? Vraag het me gewoon en ik bezorg u een lijst van alle save the dates.

pol 1.jpg

Pol Deketelaere

Advocaat te Brugge zijnde, vang ik met plezier – en trots – mijn derde jaar als bestuurslid van CJB Brugge aan.

Wederom rij zet ik me in voor de permanente vormingen, teneinde uw kennis op peil te houden en u toch zeker het jaarlijks vereiste aantal punten behaalt.

Pientere confraters weten weliswaar dat het lichaam gezond houden bijdraagt tot een frisse en montere geest. Mens sana in corpore sano, zeg maar.

Filosofie die ik hoog in het vaandel draag en de reden waarom ik mij tevens engageer in de organisatie van sportevenementen binnen de Conferentie.

Nu het sportcentrum en de fitness weer open is hebt u niet langer een excuus! Ik hoop dan ook oprecht u spoedig te mogen treffen op een van onze sportevenementen.

Marit 2.jpg

Marit Gryson

Reeds een vijftal jaar actief zijnde aan de Brugse balie en niet nieuw binnen CJB Brugge, engageer ik mij opnieuw in de Conferentie.

Dit jaar ben ik mede verantwoordelijk voor de vele culturele activiteiten op de agenda; activiteiten die u ongetwijfeld zullen aanspreken na een jaar van lege theaterzalen en gesloten musea.

Zich ontspannen kan evenwel ook andere vormen aannemen dan een gegidst bezoek hier en een tentoonstelling daar.

Ik zet me dan ook graag in voor de organisatie van het balieweekend en de meerdaagse reis.

Voor de cultuurliefhebbers en de feestneuzen onder de confraters staan er dit jaar weer heel wat memorabele activiteiten en uitstapjes te wachten.

Mis uw kans niet om de sociale contacten aan de balie terug aan te halen en neem deel aan de activiteiten die wij voor u in petto hebben!

Nick 4.jpg

Nick Lucas

Net zoals vorig jaar neem ik dit jaar onze advocaten-stagiairs opnieuw onder mijn hoede.

Na een oersaai coronajaar moet best wel wat schade ingehaald worden.

Geen getreur meer, confraters, dit jaar staan er opnieuw heel wat activiteiten op de kalender, met vooraan in de rij de legendarische CJB-uitstapjes.

Dit jaar zet ik mij in voor de organisatie van onze eendaagse en meerdaagse reis; momenten bij uitstek waarop u de nieuwe lichting stagiairs kan leren kennen.

Met het oog op volgende jaar heeft jullie bestuur er nu alvast een doel van gemaakt om een extra reis te organiseren, met name een short-ski.

Veel om naar uit te kijken dus, niet alleen dit jaar, maar ook erna. See you soon!

Astrid 2.jpg

Astrid Lescouhier

Als lid van het team permanente vorming zet ik me ook het komende gerechtelijk jaar met veel plezier en enthousiasme in voor jong en oud dat staat te popelen om hun juridische kennis bij te schaven.

Herinnert u zich nog de tijd waarin u sprekers effectief mocht ontmoeten en vragen stellen daadwerkelijk een optie was?

Nu we allen “ons kot” weer mogen verlaten, maakt de webinar hier en daar weer plaats voor de lessenaar en kan u het bijleren weer op locatie en in het gezelschap van medegeïnteresseerden doen.

CJB Brugge zet alvast het beste beentje voor om bijscholingen voor u zo comfortabel mogelijk te maken.

Ik kijk ernaar uit om u binnenkort opnieuw in levenden lijve te mogen verwelkomen op één van onze vormingsavonden. Tot dan!

Ruben 2.jpg

Ruben Verbrugghe

Geboren en getogen te Veurne, doch mijn hart verloren aan CJB Brugge.

Binnen CJB Brugge zie ik ernaar uit om mij toe te spitsen op het sportief gehalte van onze mede-confraters.

Met talrijke sportactiviteiten hoop ik het conditiegehalte van de confraters hoog te houden. Die trappen naar de cafetaria gaan immers zichzelf niet afleggen!

Niet enkel het lichaam, maar ook broederlijkheid onder confraters dient onderhouden te worden. Reden waarom ik mij dit jaar eveneens engageer in het organiseren van de verschillende weekends die de Conferentie jaarlijks in de aanbieding heeft.

Laat ons er een onvergetelijk jaar van maken met veel sportieve inzet en goed gevulde weekends!

Elise 2.jpg

Elise Standaert

Confraters, het is tijd om uit die luie coronazetel te komen en opnieuw een actievere levensstijl te omarmen. CJB Brugge voelt zich geroepen om u daarbij te helpen en aan te moedigen.

Als fervent wielrenster en tennisster zie ik me als geen ander geplaatst om jullie warm te maken voor alle deugden die sport te bieden heeft.

Een excuus om niet deel te nemen aan de sportiefste activiteiten die wij aanbieden zal u alvast niet hebben, aangezien ik tevens de sociale media van de Conferentie beheer en u desnoods zal bestoken met uitnodigingen!

Toegegeven, na inspanning komt de welverdiende ontspanning. Vergeet uzelf niet te belonen door een goed glas te drinken en een lekkere maaltijd te nuttigen.

Bijvoorbeeld op de Openingsconferentie, die ik mee in goede banen leid. Ik kijk alvast ernaar uit om uw sportieve avonturen te aanhoren bij dat glas wijn komende 8 oktober.

Shari Van den Bremt

Ik ben Shari en ik ben jullie stagiairsverantwoordelijke.

Als stagiair nam ik regelmatig deel aan de activiteiten van CJB Brugge, wat me ertoe aanspoorde om mij uiteindelijk ook binnen de Conferentie te engageren en jullie wegwijs te maken aan de Balie.

Als stagiairsverantwoordelijke probeer ik jullie met raad en daad bij te staan.

U komt me normaal gezien dagelijks tegen op de rechtbank en vaak ook daarbuiten. Indien u met vragen zit omtrent het verloop van de stage of activiteiten van CJB Brugge, spreek me dan gerust aan.
Daarnaast leg ik me ook toe op de vele cultuuractiviteiten die de Conferentie te bieden heeft.

Ik kijk alvast ernaar uit jullie te mogen verwelkomen op een van die activiteiten.

Zéker het balieweekend is een niet te missen evenement voor stagiairs; niet alleen om banden te smeden met uw confraters, maar ook gewoon omdat die weekends altijd zo verdomd leuk zijn!
Laat ons er samen een fantastich gerechtelijk jaar van maken!

#JONGEBALIEBRUGGE

  • Black Instagram Icon