top of page

Opbrengst van de baliequiz naar Chicks for muco


Na onze aankondiging van vorige week in verband met de opbrengst van het Sintontbijt kunnen wij nog een extra goed nieuwsje brengen. Ook de opbrengst van de baliequiz konden we inmiddels uitkeren aan een fijn goed doel. Een mooie 1.250 EUR werd gestort aan Chicks for Muco.

De oprichters van deze vzw hebben twee prachtige dochtertjes bij wie twee jaar geleden de erfelijke ziekte mucovisidose werd vastgesteld. Ondanks die harde klop voor het ganse gezin, bleven zij niet bij de pakken zitten en werd Chicks for muco opgericht, waarmee benefiets worden georganiseerd ten voordele van het wetenschappelijke onderzoek naar mucovisidose.

De Conferentie is enorm blij dat ze daar nu haar steentje aan kon bijdragen. Muco is immers de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in ons land en het onderzoek naar een geneesmiddel dat de ziekte kan stoppen is nog steeds niet ten einde.

Op 7 maart 2020 organiseert Chicks for muco trouwens een nieuwe benefietactie. Klik hier voor meer informatie.

bottom of page