top of page

Fin de saison – Deel 2: Après-Kinderfeest

Tijdens het gerechtelijk jaar 2016-2017 werden we meer dan nooit om de oren geslagen met vernieuwing en de nood daaraan op alle vlakken. Ook een advocaat moet eindelijk eens mee met zijn tijd, en dat heeft de Conferentie van de Jonge balie goed begrepen.


Zo werd het oubollig klinkende "zomerfeest" het hippe Fin de Saison. Want dat is natuurlijk wat gevierd werd op de 24ste juni, alweer een gerechtelijk jaar dat voorbij gevlogen is, en tot een goed einde is gebracht.


Hierop werd dan ook onmiddellijk geproost, met een glaasje cava of een heerlijk frisse Bellini! De sfeer zat meteen goed, niettegenstaande het waterig zonnetje niet echt leek te willen meewerken aan een Spaanse avond.


Wie vreesde voor de zoveelste bbq, werd aangenaam verrast: in plaats daarvan werden na het aperitiefje een heerlijk paella voorzien.


Verandering van spijs doet eten, zo blijkt, aangezien de aanwezigen confraterneel samenwerkten om de inhoud van een pan van zo'n 2m diameter in recordtempo soldaat te maken.


Na de lekkere maaltijd bleken een aantal onder de aanwezigen topbenen te hebben, die ons al snel naar de dansvloer leidden. Daar ging de muziek van despacito tot màs rapido. Sommigen dansten vol overgave en anderen keken vooral toe onder een gemoedelijk praatje over zomerplannen.


Een geslaagde avond, die uiteindelijk werd afgesloten in een ander vernieuwd stekje: the Night in Brugge. Ik persoonlijk zal er niet om liegen, Rosettje van het eikenhof werd bij het slaapmutsje gemist, maar dat werd door het CJB op vele manieren goedgemaakt! ¡Muchas gracias!

bottom of page