top of page

Gevangenisbezoek penitentiair complex Brugge

De eerstejaars stagiairs en een paar verloren gelopen derdejaars stagiairs van onze balie hebben onlangs het penitentiair complex Brugge bezocht. Kwestie van de strafdossiers ook eens langs een andere kant te bekijken.


Persoonlijk heb ik de gevangenis ervaren als een muf, aftands gebouw met teveel gevangenen en te weinig personeel. Een rijk en modern land onwaardig en blijkbaar een bron van frustraties en spanningen onder gedetineerden.


Wél was ik aangenaam verrast door de intelligente visie en attitude van onze begeleiders-cipiers, die duidelijk oprecht bekommerd waren om het wel en wee van de gedetineerden. Zo heeft men het blijkbaar voor elkaar gekregen om vanaf dit jaar opnieuw - na jarenlange afwezigheid wegens besparingen - “summer games” te laten plaatsvinden binnen de gevangenismuren. Dit evenement wordt georganiseerd voor en door gedetineerden en zal ongetwijfeld een lichtpunt zijn in dit grauwe complex.


Het was in elk geval een “boeiende” ervaring die zeker gerechtvaardigd is als stageverplichting.

bottom of page